Модерни цветове пролет-лято 2021

Модерни цветове пролет-лято 2021
22 юли 2021

Замисляли ли сте се някога, кой определя модните тенденции при цветовете?

 

Всяка година след многобройни изследвания и анализи компания, чието име е Pantone определя най-модерните нюанси и цветове. Но, лично аз, като жена се водя не по техния избор, напротив, винаги се обличам в зависимост от настроението ми и от това, което ми отива. Все пак, ние жените не можем просто така да следваме безропотно решенията на някаква си компания – имаме си собствено мнение за всичко! :)

 

Влияние на избора на модерни цветове може да окажат както набиращите популярност публикации в социалните мрежи, така и важни предстоящи спортни събития. Модерните цветове се разделят на 2 групи според сезоните - пролет/лято и есен/зима.

 

Според Pantone цветовете за 2021 година са:

  • PANTONE 17-5104 Ultimate Grey (сиво)
  • PANTONE 13-0647 Illuminating (жълто)

Винаги съм харесвала сивото и жълтото. Никога не съм следяла тенденции за каквото и да е било, но този път дори без да знам, че е модерно съм включила жълтото в колекцията си пролет-лято 2021. Относно безупречното сиво обещавам, че ще го включа в есенната си колекция, тъй като тези цветове ще бъдат актуални до края на годината.

 

Двата цвята са напълно противоположни и разкриват различни черти от характерите ни. Сивият цвят се харесва от работохолиците. Той е неутрален и това му качество помага да бъде в перфектна хармония с всички останали цветове. Сериозен, умерен, безчувствен, студен и тих – този цвят е лесен за възприемане. Успокоява и потиска всичко витално. Изключително подходящ за офис облекло.

 

За сметка на това пък жълтия цвят ни носи радост, хармония и топлина и иска да ни напомни за яркото слънце през лятото.

 

За Европа модерните цветове се определят според представените модели на London Fashion Week.

 

Доста от моделите, дефилираха в искрящо цикламено или по-обраното пастелно лилаво. Много от известните личности в Инстаграм ни показаха техните визии, като повечето от тях бяха в бледо розово или искрящо цикламено. Този път обаче и двата цвята присъстват в колекцията ни. :)

 

Малко хора знаят, че розовият цвят всъщност не е самостоятелен, а е комбинация между червено и бяло, оттенък, който може да бъде описан по-скоро като нюанс. Смята се, че съчетава енергията на червеното и спокойствието на бялото.Освен това розовото се приема като сладката страна на червено - колкото по-голям е процентът на червено, толкова по-енергичен е този цвят, но без да е прекалено агресивен.

 

Другият цвят от модния подиум е лилавият. Той често означава желание да избягаме от реалността. Но дори и да е така, този цвят е изключително нежен и загадъчен. Лилавото, определено е един от цветовете на съвременната модна епоха.

 

След всичко казано до тук искаме да Ви припомним, един цитат от великолепната Коко Шанел - ,,Жените, облечени в светли тонове, трудно могат да бъдат потопени в мрачно настроение“.

 

А вие готови ли сте да бъдете в крак с тенденциите наложени от Pantone и London Fashion Week?