Very Peri- модерният цвят за 2022 година!

Very Peri- модерният цвят за 2022 година!
24 юни 2022

Как Ви се струва цвят, който съчетава верността и постоянството на синьото с енергията и вълнението на червеното? Ние лично го намираме за доста интригуващо и дръзко. Явно, че така мислят и от Pantone Color Institute, защото това съчетание с име Very Peri е най-модерният цвят за тази година.

 

Това е синьо-лилав нюанс, чието име произлиза от думата periwinkle - английското наименование на вечнозеленото растение малка винка. Лори Пресман, вицепрезидент на Pantone Color Institutе казва: “Цветът на годината отразява случващото се в нашата глобална култура, показва онова, което хората търсят и на което цветът може да отговори”. И ние от моден бранд КейПи не отричаме, че имахме нужда от нещо по-вдъхновяващо, след две години в безтегловност.

 

Цветовете си остават едно от основните средства за комуникация, себеизразяване и обмяна на идеи и емоции, а комплексният характер на това напоено със сини оттенъци виолетово червено явно е един от енергичните отговори, които търсим.

 

Редица луксозни марки вече интегрираха цвета в последните си колекции. Сред тях са Valentino, Alexis Mabille, Lanvin, Isabel Marant, Iris Van Herpen, Thom Browne, Missoni и Gucci. Някои звезди се появиха пред камерите, облечени с "новия писък на модата". Сред тях бе и Лейди Гага по време на предпремиерата на филма "Домът на Gucci".

 

Вече Very Peri освен на червения килим, присъства и на много от витрините по магазините, както и в интернет пространството.

 

Радваме се на възможността да Ви представим и два от новите ни модели в летните ни предложения рокля “Paradise” и рокля “Queen of style”, с този така любим цвят за нас, който изпраща сигнал за едни по-позитивни времена. Надяваме се, че ще Ви харесат. :)