Буклето – перфектното допълнение в гардероба Ви!

Буклето – перфектното допълнение в гардероба Ви!
3 ноември 2021

Толкова много обичаме буклето, че ние от моден бранд КейПи, решихме да му посветим цяла статия.  В есенно-зимната ни колекция 21/22г. рокля модел "Gold star" се превърна в бестселър благодарение на Вас. :)

 

Всичко започва през далечната 1954 г., когато Габриел Шанел започва да използва букле и слага началото на цяла модна история. Буклето и емблематичният стил на сакото тип Шанел, (което също се опитахме да пресъздадем в есенно-зимната ни колекция 21/22г) до днес имат голямо значение за модата като цяло.

 

Заради специфичната визия на буклето отношението към него е в двете крайности. От една страна повечето жени, които харесват скъпите марки, го приемат като изключително стилна и качествена материя, защото е емблема на класиката в стила „Шанел“. Но от друга непрекъснатото използване на тази материя го превръща в масовка на пазара, което омръзва на жените, които искат да се отличават.

 

Днес можем да видим буклето под формата на различни стилове и цветове. Както казахме в по-горните редове, материята е специфична и това създава предпоставка дрехите да изглеждат еднотипно от него. Но дизайнерите, решават да играят със силуета. За да разнообразят връхните дрехи (палтата), започват да се създават предложения с асиметрична линия до средата на бедрото, много къси до талията или например при спортните модели се добавят ленти от кожа и големи метални ципове. Такива модели се съчетават перфектно с дънки и маратонки или елегантни панталони и бизнес рокли. Декорация към моделите са големи красиви копчета.

 

Относно цветовете буклето изглежда чудесно в пастелни тонове и главно в пудра, мента и градински чай, но също и в светло жълто. Нюансите на розовото пък са повече от прекрасни. За любителите на тъмните нюанси се предлагат и облекла в луксозно черно, докато за любителите на ярките нюанси, червеното и оранжевото са сред водещите цветове. От пуловер до сако или манто, буклето е материя, с която няма как да се сбърка. Спокойната структура на тъканта и тихите, леки цветове, придават мека, топла и в същото време луксозна визия.

 

Ако все още нямате модел от букле, намерете начин в най-скоро време да разгледате нашите предложения в сайта ни www.keipi.bg и да попълните липсващата част гардероба Ви. Опитайте и се убедете сами. :)