Модерни цветове есен-зима 2021/2022

Модерни цветове есен-зима 2021/2022
28 септември 2021

От първата ни статия за модерните цветове на пролет-лято 2021, стана ясно, че всяка година компания на име Pantone определя най-модерните нюанси и цветове.

 

Предстои сезон, който ще зарадва както минималистите, така и тези, които обичат да бъдат в центъра на вниманието.

Цветовите тенденции варират от ярки зелени и ярко червени, до по-основните земни тонове на топло бежово и какао. Най-модерният цвят за цялата 2020 г. беше класическото синьо. В палитрата за сезон есен / зима 21/22 г. отново можем да се насладим на 2 нюанса на синия цвят (True Blue и Strong Blue).

 

Ето го и списъкът на повечето цветове, които ще са актуални според Pantone през сезон есен-зима 2021/22.

1. Започваме с първия цвят, както Ви споменахме по-горе True Blue (истинско синьо) перфектно вписващ се в офис дрескода.

2. Още един нюанс на синьото Strong Blue(силен син цвят), който много лесно се съчетава с едноцветни дрехи.

3. Ярко червено вълнуващ и запомнящ се цвят.

4. Два цвята, които остават актуални от лятото и за новия сезон са : Ultimate Grey (сиво) и Illuminating (жълто).

5. Още един цвят, който ще разчупва и разведрява мрачните дни е бонбонено розовото.

6. Вдъхновен от природата един от най-различните и модерни цветове ще е горското зелено- освен че е шик, е и невероятно универсален. Демонстрацията идва от модните подиуми, които са виждали стилистите да се отдават на комбинации и текстури.

7. Модерна ще е и една разновидност на кафявото (Adobe) или още „топла глина“, изключително стилен цвят, който набира все по-голяма популярност.

8. Ако сте минималист и не обичате да носите, толкова ярки цветове, като изброените до тук Pantone Ви е подготвил и един малко по-нежен цвят наречен Coconut cream или много бледо розово.

 

Това ще са едни от най-актуалните цветове за есен-зима 2021/2022, но не забравяйте, че няма от какво да се притеснявате, ако любимият Ви цвят не е включен в модната графа, или просто от представените цветове никой не Ви допада. Вие сами определяте какво да носите и как да го представите.

 

Относно модните тенденции очевидно има следи от миналогодишните тенденции, което е напълно нормално.

Има и някои отгласи от пролетните тенденции, които се трансформират, за да се адаптират към по-ниските температури. Това, което ни представи Vogue на модния подиум бяха ватирани дрехи, удобни гащеризони, пуловери, дрехи с повече пух, дрехи с имитации на кожа с косъм. За дамите, които работят в офис са предвидени елегантни плисирани поли. За предстоящите празници или важни вечерни събития, може спокойно да изберете блестящи кристали, пера, пайети, защото всички тези неща присъстваха в колекциите на Givenchy, Valentino, Alberta Ferretti и други.

 

Каквото и да налага Pantone, като цветова гама или тенденциите от модните подиуми никога не променяйте стила си. Както споменахме в по-горните редове, Вие сте тези, които определяте как ще изглеждате. Разгледайте и нашата нова колекция есен-зима 2021/2022 в онлайн бутик за дрехи КейПи (www.keipi.bg) и допълнете своя гардероб с нов любим модел.