Как да се обличаме и да изглеждаме добре в делова среда?

Как да се обличаме и да изглеждаме добре в делова среда?
1 септември 2021

Ако Ви попитаме как трябва да изглеждате на работното си място сме сигурни, че няма да получим еднозначни отговори.

Някои ще кажат, че зависи от професията, други ще смятат, че зависи от това дали си мъж или жена. Истината е може би някъде по средата.

 

Целта на правилния избор по отношение да дрехите е, освен да се чувстваме комфортно, а и да направим добро впечатление на околните.

 

Естествено, дрехите не са всичко, но все пак външният вид до голяма степен влияе на впечатлението, което ще създадем. Избора на подходящи дрехи е да покажем на останалите хора, че уважаваме както себе си, така и тях. Помнете, че като цяло дрехите трябва да създават добро впечатление, но не и да привличат внимание. Каквото и облекло да изберете, то на първо място трябва да бъде удобно.

 

Няколко правила, които винаги трябва да следвате при избора на дрехи:

- Съобразете се с вашия личен стил – не се хвърляйте на нещо твърде различно от това, което носите.

- Съобразете се с качеството, класиката и стила – не само с модата.

- Имайте много ясна представа за тялото си и как определена дреха ще стои в движение, ще се промени или не при дълго седене на бюро и т.н.

 

Ако трябва аз да Ви разкажа какво има в моя гардеоб, ще бъде доста скучно, защото винаги повечето ми дрехи са били в черно, сиво или тъмно синьо. Сякаш винаги съм била готова за деловата среда. :)

 

Ето и едно кратко класическо описание на какво е това ежедневно бизнес-облеклото.

Жените трябва да избират дрехи, които не са твърде широки или твърде тесни. Прекалено изрязаните блузи, блузите без ръкав и тези с гол гръб не са подходящи за деловата обстановка. Същото важи и за твърде късите поли. Вместо това представителките на нежния пол могат да заложат на роклите, костюмите, полите. Възможните варианти за блузи са: блуза или риза с дълъг ръкав или блуза без ръкав, задължително комбинирана със сако.

 

Цвeтoвeтe в бизнec oблeĸлoтo

Цвeтoвeтe ca eдни oт нaй-вaжнитe инcтpyмeнти. Te имaт пoдcъзнaтeлнo въздeйcтвиe и e вaжнo дa ce cъoбpaзявaмe c тяx. B бизнec cpeдa, пoдбиpaйтe дpexи в ĸoнcepвaтивни цвeтoвe: чepнo, cивo, бeжoвo. Зa дa cъздaдeтe yceщaния зa дoвepиe и aвтopитeт, избиpaйтe cиньo. Жeнитe мoгaт дa зaлoжaт нa зeлeнo, зaщoтo тoзи цвят вдъxвa caмoчyвcтвиe и yвepeнocт. Зa дa нe изглeждaтe ĸaтo зaплaxa зa бизнec пapтньopитe cи, избягвaйтe aгpecивнитe нюaнcи, ĸaтo чepвeнo, opaнжeвo и жълтo.

 

Обувки и аксесоари при бизнес облеклото

Обувките трябва да са затворени, не много високи, със средна височина на токчето не повече от 4 см. Забравете за тънките токчета.

Чоропогащникът също е задължителен, като телесният цвят се смята за най-неутрален, а цветните модели и тези на фигурки – за неподходящи.

 

Що се отнася до аксесоарите,

жените следва да избягват големите бижута и обици. Шаловете са позволени, защото като цяло придават елегантен вид. Чантата задължително трябва да се съчетава по цвят с цялостната визия.

Косата трябва да е хванатата на опашка или събрана в небрежен кок. Маникюрът не трябва да е много дълъг. Препоръчват се неутралните цветове. Гримът трябва да е лек.

 

В заключение можем да кажем, че независимо дали сме на работа и ни се налага да се обличаме делово и да спазваме етикет, облеклото ни винаги трябва да е добре обмислено и съчетано правилно.

 

И не забравяйте, колкото по-добре се грижите за дрехите си, олкова повече и по-дълго те ще Ви служат да изглеждате безупречно!

 

За да сте елегантни и стилни, в избора си на офис облекло винаги може да разчитате на онлайн бутик КейПи. Не пропускайтеда видите и да грабнете нашите предложения. Make everything with style!